Timpanometre

Afișez toate cele 9 rezultate

Timpanometrele sunt instrumente medicale avansate utilizate pentru evaluarea funcției urechii medii și a timpanului. Aceste dispozitive esențiale oferă informații detaliate și obiective despre mobilitatea timpanului și a lanțului osicular, ajutând medicii în diagnosticul și gestionarea unei game variate de afecțiuni ale urechii medii și ale sistemului auditiv. Cu capacitatea lor de a măsura presiunea și mobilitatea timpanului și de a evalua starea sistemului timpanic, timpanometrele sunt instrumente esențiale în îngrijirea auditive și în diagnosticarea afecțiunilor otologice.

Timpanometrele funcționează pe principiul măsurării reflexiei sondei în urechea medie, în timp ce variază presiunea aerului în canalul urechii. În timpul testului, o sondă etanșă este plasată în canalul urechii pacientului, iar un micorfon emite un sunet de frecvență constantă în urechea pacientului. Timpanometrul măsoară nivelul sonor reflectat de urechea medie în funcție de variațiile de presiune, furnizând informații despre mobilitatea și funcționarea timpanului și a lanțului osicular.

Caracteristici și Funcționalități

1. Măsurarea Mobilității Timpanului

Una dintre caracteristicile principale ale timpanometrelor este capacitatea lor de a măsura mobilitatea timpanului în timpul variațiilor de presiune. Această măsurătoare oferă informații esențiale despre funcția timpanului și a lanțului osicular și poate ajuta la diagnosticarea afecțiunilor precum otita medie acută sau efuziunea seroasă.

2. Evaluarea Curbei Timpanometrice

Timpanometrele generează o curba timpanometrică, care reprezintă relația dintre presiunea aerului și mobilitatea timpanului. Această curba oferă informații detaliate despre starea funcției timpanului și a urechii medii și poate ajuta medicii să diagnosticheze afecțiuni precum otoscleroza sau perforația timpanului.

3. Monitorizarea Presiunii Intratimpanice

Unele timpanometre sunt echipate cu funcții de monitorizare a presiunii intratimpanice, care permit medicii să monitorizeze presiunea aerului în urechea medie în timp real. Această caracteristică este utilă în gestionarea tubului de ventilație sau în diagnosticarea afecțiunilor care pot afecta presiunea intratimpanice, cum ar fi barotrauma sau disfuncția tubului lui Eustachio.

Shopping Cart

Lista ta este momentan goală.

Trimite lista