Chimioterapie Intraperitoneala HIPEC

Afișez singurul rezultat

Chimioterapia intraperitoneală hipertermică (HIPEC) reprezintă o formă inovatoare de tratament pentru pacienții cu cancer abdominal avansat, oferind o șansă nouă de combatere a acestei afecțiuni devastatoare. HIPEC implică administrarea de chimioterapie direct în cavitatea abdominală a pacientului, urmată de încălzirea acestei soluții la o temperatură ridicată. Acest proces este realizat în timpul unei intervenții chirurgicale, iar scopul său este de a distruge celulele canceroase rămase după îndepărtarea chirurgicală a tumorii primare sau pentru a trata metastazele peritoneale.

Principala diferență între HIPEC și alte forme de chimioterapie constă în administrarea directă a medicamentelor antineoplazice în cavitatea abdominală, ceea ce permite concentrații mai mari de medicamente să ajungă la locul afectat și să acționeze direct asupra celulelor canceroase. În plus, încălzirea soluției de chimioterapie contribuie la creșterea eficacității tratamentului, deoarece celulele canceroase sunt mai sensibile la temperaturi ridicate.

HIPEC este indicat în special pentru pacienții cu carcinomatoză peritoneală secundară de la tumori solide, cum ar fi cancerul colorectal, ovarian sau gastric. Deși este un tratament agresiv, HIPEC poate oferi beneficii semnificative în ceea ce privește supraviețuirea și calitatea vieții pentru unii pacienți, în special atunci când este combinat cu intervenții chirurgicale radicale.

Shopping Cart

Lista ta este momentan goală.

Trimite lista