Danson

samsung medison
Istoricul firmei Danson

Firma Danson este o firma cu traditie in domeniul aparaturii medicale. In anul 2023, Danson va implini 30 de ani de activitate neintrerupta. Longevitatea i se datoreaza competentei, seriozitatii si dedicarii fata de client dovedite de catre toti cei ce lucreaza la Danson.

Reputatia firmei DANSON este bine cunoscuta in Romania, prin diversitatea mare de aparatura medicala, fiabila si la un pret redus, dar mai ales prin introducerea primului ecograf 3D, in anul 1998, care a revolutionat imagistica medicala

Firma DANSON activeaza pe piata serviciilor medicale din Romania din anul 1993 si este specializata in import, distributie si service pentru aparatura medicala. Totodata, societatea comerciala asigura si materiale consumabile si asistenta tehnica in garantie si postgarantie prin specialisti proprii.

Cum, performantele medicale nu sunt posibile fara o dotare corespunzatoare, S.C. DANSON S.R.L. ofera sisteme complete pentru cabinete, clinici medicale sau spitale cum sunt:ecografe,aparate anestezie, holter ecg, defibrilator, electrocardiograf, electrocauter,lampa scialitica, laser medical, audiometru, aspirator chirurgical, scaun ORL,unit orl, monitor functii vitale, masa operatie, masa ginecologie, endoscop orl, videocolposcop, scaun ginecologie,etc.

S.C. DANSON S.R.L are relatii comerciale de reprezentare exclusiva in Romania cu peste 20 de companii din Europa, SUA, Japonia si Coreea de Sud, aceste parteneriate fiind intr-o continua dezvoltare. Pozitia de lider pe piata a fost cucerita printr-o strategie de marketing moderna, care a inclus, treptat, actiuni de promovare a produselor oferite. Astfel, in anul 1999, firma DANSON a fost sponsor principal al primei Conferinte Nationale a Societatii de Ultrasonografie de la Cluj-Napoca si a avut ca invitat de onoare si speaker principal pe prof. KRATOKVIL (Universitatea de Medicina din Viena).

De-a lungul timpului, conceptul de marketing al firmei s-a axat, in special, pe penetrarea pietii prin furnizarea unei game variate de aparate, necesare unei dotari complete. In acest context, S.C. DANSON S.R.L. se situeaza pe o pozitie dominanta in piata, comercializand o paleta larga de aparate la preturi accesibile.Astfel, societatea comerciala isi datoreaza ascensiunea, in primul rand, calitatii produselor oferite, dar si nivelului inalt de calificare al personalului, in conformitate cu cerintele europene, maleabilitate si flexibilitate in negocieri, adaptabilitate la cerintele clientilor si o politica de vanzari in pas cu tendintele pietii.
Atributele privind calitatea produselor si serviciilor oferite s-au concretizat, in luna iunie a anului 2006, in obtinerea certificarii ISO 9001.

Mai jos găsiți punctate momentele cele mai semnificative din viața firmei

 • Octombrie 1993

  Apare certificatul de inregistrare al firmei Danson la Registrul Comertului

 • 1994 - 1995

  Firma Danson se afirma in activitatea de import

  Distributie si service de aparatura medicala si materiale consumabile livrate institutelor de cercetari medicale, universitati, institute de cercetare pentru plante si animale, agentii de mediu, etc.

 • Ianuarie 1996

  Incep primele livrari de ecografe portabile Sonoace SA 1500 de la firma Medison.

 • Mai 1999

  Firma Danson apare ca sponsor principal al primei Conferinte Nationale a Societatii de Ultrasonografie

  A avut loc la Cluj - Napoca, unde are ca invitat de onoare si speaker principal pe prof. Kratokvill de la Universitatea de Medicina din Viena cu prelegerea: "Aplicatiile ecografiei 3D cu ecograful Voluson V530D".

 • Decembrie 2000

  Firma Danson impreuna cu compania Medison - Kretz (Austria) organizeaza prin Centrul de Formare in Ultrasonografie din Cluj Napoca

  Primul simpozion din Romania avand ca tema ecografia 3D. Din nou este invitat speaker de onoare Prof. Kratokvil de la Universitatea de Medicina din Viena.

 • Septembrie 2004

  Danson lanseaza noua versiune de site www.danson.ro in care se introduce primul magazin virtual de firma pentru aparate medicale

  Prin aceasta, firma Danson isi pastreaza pozitia de pionier pe piata din Romania prin modul direct de abordare a relatiei "furnizor - beneficiar", folosind metode moderne de informare, distributie si asistenta tehnica.

 • Noiembrie 2006

  Danson introduce schimbari si modernizari in www.danson.ro, folosind softuri moderne de transmitere "newsletter" si baze de date pentru beneficiari

 • Iulie 2008

  Danson organizeaza la IASI al 5-lea Curs de Ecografie 3D/4D cu sprijinul UMF IASI

 • Septembrie 2012

  Danson lanseaza noul site, cu o tehnologie superioara si cu o interfata imbunatatita, pentru a usura accesul utilizatorilor la informatia dorita

  Articolele pot fi cautate in site atat dupa tipul de produs cat si dupa domeniul medical de aplicatie.

 • 19 Mai 2018

  S-au implinit 20 de ani de la prima Conferinta de Ultrasonografie in Romania la care DANSON SRL a fost sponsor principal

  Colaborarea dintre firmele MEDISON si DANSON a inceput in anul 1996 prin semnarea Contractului de distribuitor exclusiv, iar pana in anul 2018 DANSON a vandut in Romania peste 1500 de ecografe.

Cu ocazia CONFERINTEI NATIONALE A SOCIETATII DE ULTRASONOGRAFIE – SRUMB – care a avut loc la BRASOV, Dl Stroe Marian a fost invitat pentru acordare DIPLOMEI DE MEMBRU PROMOTOR, ca semn de recunoastere a sprijinului permanent acordat pentru dezvoltarea ​ultrasonografiei in Romania.

Shopping Cart

Lista ta este momentan goală.

Trimite lista