Concentratoare de Oxigen

Afișez toate cele 5 rezultate

Concentratoarele de Oxigen sunt dispozitive medicale care extrag oxigenul din aerul ambiental, îl concentrează și îl furnizează sub formă purificată și îmbogățită în oxigen. Aceste dispozitive sunt concepute să ofere pacienților un flux continuu de oxigen pentru a satisface nevoile lor respiratorii specifice. În timp ce în trecut, pacienții care necesitau oxigen terapeutic erau limitați la cilindri de oxigen comprimat sau la sisteme de livrare a oxigenului lichid, concentratoarele de oxigen au introdus o alternativă mai convenabilă și mai sigură.

Cum Funcționează Concentratoarele de Oxigen?

Principiul de funcționare al concentratoarelor de oxigen se bazează pe tehnologia de adsorbție moleculară. Acest proces implică utilizarea unor materiale adsorbante speciale, cum ar fi zeoliții, care atrag și rețin moleculele de azot și alte gaze din aerul ambiental, lăsând în urmă oxigenul purificat. Procesul continuă în cicluri, permițând concentratorului să genereze un flux constant de oxigen concentrat, care poate fi apoi livrat pacientului prin intermediul unui tub de oxigen și a unei măști nazale sau a unui dispozitiv similar.

Avantajele Concentratoarelor de Oxigen

 1. Mobilitate
  Unul dintre principalele avantaje ale concentratoarelor de oxigen este că permit pacienților să aibă acces la oxigen în orice moment și în orice loc, fără a fi nevoie să se bazeze pe livrările regulate de cilindri sau de oxigen lichid.
 2. Economie și Eficiență
  Comparativ cu alternativele tradiționale, cum ar fi cilindrii de oxigen comprimat sau sistemele de livrare a oxigenului lichid, concentratoarele de oxigen sunt mai economice pe termen lung. Ele elimină necesitatea de a achiziționa și de a reînnoi constant stocurile de oxigen și de a depinde de livrările regulate de gaze medicinale.
 3. Siguranță și Fiabilitate
  Concentratoarele de oxigen sunt proiectate să fie sigure și fiabile, oferind o sursă continuă de oxigen terapeutic fără riscul scurgerilor sau al epuizării neașteptate a rezervelor de oxigen.

Utilizări Medicale

Concentratoarele de oxigen sunt folosite într-o varietate de condiții medicale și situații, inclusiv:

 • BPOC și alte boli pulmonare cronice: Pacienții cu BPOC, emfizem, bronșită cronică și alte afecțiuni pulmonare cronice beneficiază de oxigen suplimentar pentru a ușura respirația și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.
 • Insuficiență cardiacă congestivă: Pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă pot prezenta hipoxemie și dificultăți respiratorii, iar oxigenul suplimentar poate ajuta la reducerea simptomelor și la îmbunătățirea funcției cardiace.
 • Apneea de somn: Pacienții cu apnee de somn pot beneficia de oxigen suplimentar în timpul somnului pentru a preveni hipoxemia și pentru a ameliora simptomele asociate, cum ar fi oboseala și somnolența diurnă excesivă.
 • Tratamentul pe termen lung la domiciliu: Concentratoarele de oxigen permit pacienților să primească tratamentul de oxigen terapeutic în confortul propriei case, fără a fi nevoie să fie internați în spital sau să recurgă la alte modalități de livrare a oxigenului.
Shopping Cart

Lista ta este momentan goală.

Trimite lista