AUDIOMETRIE

Audiometria este o procedură non-invazivă și precisă utilizată pentru evaluarea funcției auditive. Aceasta implică utilizarea unor echipamente specializate pentru a testa capacitatea unei persoane de a percepe sunete de diferite intensități și frecvențe. Testele audiometrice pot identifica pierderea auditivă, acufenele (zgomote în urechi) și alte tulburări auditive.

Cum Funcționează Audiometria?

Procedura începe cu plasarea unor căști speciale pe urechi sau utilizarea unor difuzoare pentru a transmite sunete de intensități și frecvențe variate către pacient. Aceste sunete sunt prezentate într-o serie de teste, iar pacientul trebuie să răspundă la acestea prin apăsarea unui buton sau semnalizarea auzirii sunetului. Audiometria poate evalua atât acuitatea auditivă (capacitatea de a percepe sunete slabe), cât și capacitatea de a distinge între diferite frecvențe.

Importanța Audiometriei pentru Sănătatea Ta

O evaluare audiometrică regulată este esențială pentru menținerea sănătății urechilor și pentru detectarea precoce a eventualelor probleme auditive. Pierderea auditivă netratată poate afecta negativ calitatea vieții, conducând la izolare socială, probleme de comunicare și chiar depresie. Prin urmare, efectuarea testelor audiometrice periodice poate ajuta la identificarea precoce a problemelor auditive și la inițierea tratamentului adecvat în timp util.

Shopping Cart

Lista ta este momentan goală.

Trimite lista