Defibrilatoare

Afișez toate cele 8 rezultate

Defibrilatoarele sunt dispozitive medicale esențiale care joacă un rol crucial în salvarea vieților în situații de urgență. Aceste instrumente inovatoare sunt proiectate pentru a restabili ritmul cardiac normal la pacienții care suferă de aritmii sau alte tulburări ale ritmului cardiac, care pot duce la stop cardiac și chiar moarte subită.

Cum Funcționează Defibrilatoarele?

Principiul de funcționare al defibrilatoarelor se bazează pe administrarea unui șoc electric controlat către inima pacientului, cu scopul de a restabili ritmul cardiac normal. Acest șoc electric este livrat prin intermediul electrozilor plasați pe pielea pacientului și este proiectat să depolarizeze întregul miocard, permiţând nodului sinusal să își reia controlul asupra ritmului cardiac. Acest lucru este crucial în cazurile de fibrilaţie ventriculară sau tahicardie ventriculară, două dintre cele mai comune aritmii care pot duce la stop cardiac.

Tipuri de Defibrilatoare

1. Defibrilatoare Externe Automate (DEA)

DEA sunt defibrilatoare portabile, ușor de utilizat, care sunt proiectate să fie folosite de personalul medical calificat sau chiar de către persoanele fără pregătire medicală. Aceste dispozitive sunt echipate cu ghiduri vocale și instrucțiuni clare pentru a ghida utilizatorii prin procesul de aplicare a electrozilor și de administrare a șocului electric.

2. Defibrilatoare Interne Automate (DIA)

DIA sunt defibrilatoare implantabile care sunt plasate în mod chirurgical în interiorul corpului pacientului, de obicei sub piele, în zona pieptului. Aceste dispozitive monitorizează continuu ritmul cardiac al pacientului și administrează automat un șoc electric în cazul în care detectează o aritmie periculoasă. DIA sunt adesea recomandate pentru pacienții cu risc ridicat de aritmii recurente sau pentru cei care au suferit deja un episod de moarte subită cardiacă.

Importanța Defibrilatoarelor în Situațiile de Urgență

Stopul cardiac este una dintre cele mai grave urgențe medicale, iar fiecare secundă contează în eforturile de resuscitare a pacientului. Defibrilatoarele oferă o intervenție rapidă și eficientă în aceste situații critice, permițând salvatorilor să restaureze ritmul cardiac normal și să ofere șanse de supraviețuire pacienților în stop cardiac. Cu utilizarea promptă a unui defibrilator, șansele de supraviețuire ale pacientului cresc semnificativ, făcând din aceste dispozitive esențiale în salvarea vieților.

Shopping Cart

Lista ta este momentan goală.

Trimite lista