Comunicatul de presă nr. 3

comunicat 3

Laboratorul de Radiologie, Imagistica Medicala si Radiologie Interventionala din cadrul IC Fundeni, condus de prof. dr. Ioana Lupescu, continua seria premierelor medicale, prin prima procedura de crioablatie percutanata hepatica din Romania. Procedura a fost efectuata de catre dr. Radu Dumitru, medic primar radiologie imagistica, cu suportul anestezic oferita de dr. Alexandra Marcu, medic primar ATI, unei paciente in varsta de 70 de ani cu metastaza hepatica unica de la un cancer colonic la data de 09.08.2023.

“Ne dorim ca aceasta procedura minim invaziva sa devina o practica curenta in tratamentul tumorilor hepatice si nu numai. Beneficiile majore ale acestei proceduri sunt riscurile mai reduse fata de o procedura chirurgicala clasica si un timp de recuperare rapid, pacienta noastra fiind deja externata la 24 de ore, fara complicatii. De asemenea, procedura de crioablatie se adreseaza si altor localizari, cum ar fi cancerele renale sau pulmonare.

Procedurile de ablatie percutanata reprezinta o solutie sigura si eficienta pentru cancerele hepatice, fiind folosite in practica curenta de multi ani, pana acum fiind folosita distructia prin incalzire. Ne bucuram sa adaugam la acest arsenal impotriva cancerului si distructia prin inghetare, care are un risc mai mic de complicatii, in special la tumorile de rinichi” a declarat Dr. Radu Dumitru,Medic Primar Radiologie de la Institutul Clinic Fundeni si cadru didactic la UMF Carol Davila.

Aparatul de crioablatie cu Azot lichid „PROSENSE” este produs de Compania ICE CURE din ISRAEL si este distribuit in Romania de catre firma: DANSON SRL, str. Aurel Vlaicu 39, sector 2, Bucuresti, e- mail:office@danson.ro, mobil :0723/566871

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart

Lista ta este momentan goală.

Trimite lista